Polisinspektör Christer Florin berättar om den försvunne mannen som hittats död. Foto: Fredrik Lundmark

Försvunnen man i 60-årsåldern hittad avliden i Vemdalsskalet i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

En man som anmälts försvunnen sedan söndag kväll hittades på måndagen avliden i Vemdalsskalet i Härjedalen. Detta efter att ett stort pådrag sökt sedan söndagskvällen efter den saknade, en man i 60-årsåldern.

Mannen hade inte setts till sedan i lördags kväll. Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga på söndagskvällen och sökinsatser drogs igång.

– Vi har ett 10-tal fjällräddare, flera polispatruller, en hundpatrull, polishelikopter och drönare på plats, sade August Knutson, polisens räddningsledare till SVT Nyheter Jämtland.

Under måndagen, vid lunchtid, hittades mannen avliden.

Kallt i området

Det har varit kallt i området de senaste dagarna och polisen uppmanade allmänheten i området att söka igenom stugor och uthus. Mannen hade en stuga i området och var väl bekant med trakten, men inte boende i området enligt polisen.

Mannen hittades avliden utomhus i Vemdalsskalet under lunchtid på måndagen. Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Anhöriga har underrättats.

Fjällräddningen deltog i sökandet efter den försvunne mannen Foto: Marie Selander. SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.