En man blev lindrigt skadad när han vådasköt sig själv. Vapnet på bilden har inget att göra händelsen i artikeln. Foto: Dan Hansson, TT

Man skottskadad i olycka i Åre – misstänks för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i Åre i Jämtland råkade skjuta sig själv i magen på fredagskvällen. När polisen kom till platsen upptäckte man att mannen hade vapendetaljer som han inte hade licens på – han misstänks därför för vapenbrott.

Händelsen utspelades i Åre under fredagskvällen. Det var strax efter klockan 19 som en man av misstag råkade skjuta sig själv i magen. Mannen fördes till sjukhuset i Östersund, enligt akuten är han lindrigt skadad och mår efter omständigheterna bra.

– Han har vådaskjutit sig själv. Han trodde att det var en räv ute på hans tomt, så han tog fram sitt vapen och i samband med det så sköt han sig själv i magen. Det var en ren olyckshändelse, säger Eva Posner Storm, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Misstänks för vapenbrott

Inte nog med att mannen vådaskjutit sig själv. När polisen kom till platsen blev kvällen ännu jobbigare  för mannen, när de upptäckte att mannen hade vapendetaljer i sitt hem som han inte hade licens för. Vapendelarna beslagtogs och han misstänks nu för brott.

– Man måste ha licens för ljuddämpare och pipan som fanns på ett vapen hemma hos honom överensstämde inte med den pipa som han hade skulle ha licens på. Båda de här detaljerna är licenspliktiga, därför misstänks han nu för brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.