En tredjedel av eleverna på Gällö skola stannade hemma i samband med stormen. Hör vad eleverna och rektorn säger om det. Foto: SVT

Många elever hemma från skolan i Gällö

Publicerad

I Gällö skola var det osedvanligt glest mellan eleverna under fredagen. Många hade valt att stanna hemma på grund av vädret.

Redan igår fattade skolledargruppen i Bräcke kommun beslut om att skolor och fritidshem skulle hålla öppet under fredagen, men att de elever som ville stanna hemma på grund av vädret kunde göra det, utan att det rapporterades som frånvaro. Det märktes på skolan i dag.

En tredjedel stannade hemma

– Vi har 70 elever här av 246 på, säger rektor Katarina Jorderud Strandberg till SVT Nyhet Jämtland. Så ungefär en tredjedel av eleverna är här.

Enligt räddningstjänsten har det inte rapporterats om att stormen ska ha ställt till några större besvär.

Några hundra utan ström

En del nedfallna träd ställde till det i trafiken på morgonen, och några hundra hushåll i länet har varit utan ström.

– Det kan te sig lite drastiskt att fatta beslut om att barnen fick stanna hemma, säger Katarina Jorderud Strandberg. Men vi tog det beslutet igår. Det var för att det kunde ha varit en risk att ta sig till skolan i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer