Malin Godseth är initiativtagare till manifestationen i Östersund. Foto: TT/Privat.

Manifestation i Östersund mot övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Människor världen över har engagerat sig i kampanjen Me Too. En av dem är Malin Godseth som nu ordnar en manifestation i Östersund.

– Jag blev så otroligt upprörd när jag såg hur många som hade drabbats, säger Malin Godseth.

Precis som så många andra har hon tagit del av kampanjen #MeToo. Via en hashtag har människor kunnat dela med sig av sina berättelser om både övergrepp och sexuella trakasserier. Och berättelserna har varit många. Över hela världen har hundratusentals delat med sig av just sina erfarenheter.

Kampanjen #MeToo

– Jag läste om alla dessa berättelser i mitt flöde och då kände jag att någon måste ju göra något. Men vem är denna någon? Ja, den här gången råkade det bli jag, säger Malin Godseth.

Samling på Stortorget

Via sociala medier har hon nu bjudit in till en manifestation på måndag eftermiddag. Klockan 17 kan den som vill komma till Stortorget för att därefter promenera tillsammans till Badhusparken. Där kommer sedan några personer att tala.

Under helgen har liknande manifestationer hållits på flera håll i landet. Engagemanget är stort.

Tror du manifestationerna kommer leda till förändring?

– Jag tror det. Om man får vetskap och kunskap om det då kan människor jobba aktivt för att förändra och förbättra, säger hon och berättar vidare:

– Jag har redan fått kontakt med olika organisationer som vill fortsätta arbeta med det så det kommer med all säkerhet ge något.

Har du själv blivit utsatt?

– Ja, det har jag. Jag har fått oönskade bilder skickade till mig, jag har blivit utsatt för tafsande på krogen, trakasserier, säger hon.

– Jag är så upprörd över att det är så normaliserat, avslutar Malin Godseth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet