Foto: Daniella Mattiasson

Manifesterade mot utvisningshot

Uppdaterad
Publicerad

I Östersund arrangerades en manifestation för utvisningshotade familjen Gima och Maria Gevokiyan på lördagen.

Manifestationen genomfördes i centrala Östersund till stöd för familjen Gima i Kaxås, och för Maria Gevokiyan, som bor hos en fosterfamilj i Blåsmark utanför Piteå.

– Det var bra stämning, vi som var på plats sjöng Tänd ett ljus tillsammans. Samtidigt ställer sig många frågande till hur Migrationsverket kan ta sådana här beslut, det är inte för barnens bästa, säger Daniella Mattiasson, som är var en  av arrangörerna.

Flera manifestationer

Både Maria Gevokiyans och familjen Gimas öde har engagerat människor. Manifestationer för snart treåriga Maria Gevokiyan hålls samtidigt på flera platser – från Helsingborg till Gällivare – på lördagen.

I Östersund hade mellan 50 och 100 personer samlats till stöd för de utvisningshotade personerna. Det hölls olika anföranden, och Sofie Friberg

och Emilia Adebåge sjöng.

Familjen Gima skulle ha lämnat Kaxås för Kosovo i torsdags, men avresan sköts upp. Pappan i familjen ska nu ha erbjudits arbete, och den lokala MC-klubben i Kaxås har gjort rum för familjen i sina lokaler. Framtiden för familjen är trots det oviss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.