• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Foto: Åre kommun

Matbutik i Storlien får hålla öppet igen

Uppdaterad
Publicerad

Livsmedelsbutiken Storlien Food Handel får återigen hålla öppet efter att Åre kommun tvångsstängde butiken i september. Men fortfarande pågår brottsutredningar mot butiksinnehavarna.

Butiken stängdes i september, sedan Åre kommun upptäckt stora brister vid en inspektion. Åre kommun beslutade att butiken skulle stängas med omedelbar verkan. Vid en ny inspektion i mitten av oktober beslutade kommunen att fortsätta hålla butiken stängd. Nu har emellertid bristerna åtgärdats så att butiken kan vara öppen.

– De har vidtagit de åtgärder som vi hade krävt att de skulle göra, säger Charlie Rehn, livsmedelsinspektör vid Åre kommun till SVT Nyheter Jämtland.

Brottsutredning pågår

Vid tillslaget i september anmälde Åre kommun brott till åklagare och nu pågår två brottsutredningar från det tillslaget – en om brott mot livsmedelslagen och en om brott om tobakslagen.

Sedan tidigare misstänks butiken för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Vid ett tillslag i början av 2019 hittades 450 kilo fyrverkerier i butiken. Butiken saknade tillstånd för att sälja fyrverkerier.

I en intervju med NRK Tröndelag berättade ägarna, som bor i Trondheim att de utsatts för falska anklagelser.

  • Fungerande system om att spåra varor och förpackningsmaterial
  • Fungerande system för märkning på svenska eller snarligt skandinaviskt språk
  • Fungerande system för skadedjurskontroll
  • Fungerande system för rengöring
  • Fungerande system för avfallshantering
  • Kassera samtliga varor med utgånget datum och varor som saknar datum eller annan märkning

Källa: Åre kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer