Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var fullfart i Mickelbacken i Gällö på internationella snödagen – 13-åriga Meja Strandberg ”Det är kul att åka här i vår backe”-hör mer i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson /SVT

Full fart i Mickelbacken i Gällö på internationella snödagen

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen firades World snow day och det var många skidåkare som kom till Mickelbacken i Gällö. Idrottsföreningen Gällö sportklubb passade också på att slå ett slag för vikten av en hemmabacke.

Förutom alla skidåkare så hade klubben bjudit in kommunstyrelsen i Bräcke kommun, Riksidrottsförbundet/SISU, Friluftsfrämjandet, Svenska skidanläggningars organisation (SLAO) och Svenska skidförbundet.

– Vi vill slå ett slag för alla hemmabackar som kämpar på och är viktiga för folkhälsan och för tillgängligheten till en aktiv fritid på vintern, säger Kalle Persson, ordförande. Gällö sportklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.