Karin Flodin, förvaltningschef på barn-och utbildningsförvaltningen i Östersund berättar om vilka påtryckningar rektorer har utsatts för när det gäller vaccinationen av barn. Foto: Sara Leijman, SVT

Mejl och påtryckningar mot skolor i Östersund – vill stoppa vaccination

Uppdaterad
Publicerad

Flera skolor och rektorer inom Östersunds kommun tagit emot mejl där vaccinationen av barn mot covid-19 ifrågasätts. – Vi ser över alla mejl och meddelanden som kommit in, säger förvaltningschefen Karin Flodin till SVT.

I dag måndag den 11 oktober inleds covid-19-vaccinationen av barn mellan 12 och 15 år på skolorna i Jämtlands län. Flera skolor och rektorer har utsatts för påtryckningar från organisationer och även från föräldrar om att vaccinationen ska stoppas.

– Jag tycker det är viktigt att säga att vaccineringen är helt frivillig, säger Karin Flodin, förvaltningschef på barn-och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun till SVT Nyheter Jämtland.

Hör mer om påtryckningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet