Mattias Lööv är nuvarande ordförande i Östersundshems styrelse. Till skillnad mot de flesta andra i styrelsen är Lööv opolitisk. Foto: SVT

Mer kan dyka upp i spåren av Kindberghärvan

Uppdaterad
Publicerad

De tre dömda i Kindberghärvan ska betala 9 miljoner i skadestånd till Östersundshem. Det har tingsrätten nu slagit fast. Men frågan är om detta är det sista vi får höra om spåren efter affären.

– Vår uppfattning är att det handlar om 13 miljoner som vi förlorat inom ramen för det som avhandlas i domen, säger Östersundshems ordförande Mattias Lööv.

Trots allt anser han att bolaget måste göra avvägningar om hur mycket arbete som kan läggas ned för att få ytterligare skadestånd. Den processen tar mycket tid från det som är kärnverksamheten, alltså förvaltning av bostäder.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Styrelsens ansvar synas

Det hänger några frågor i luften. Under Daniel Kindbergs tid som vd fanns ju också en styrelse, som kan tyckas ha kommit billigt undan.

– Just det är en fråga vi tittar på i den nya styrelsen, säger Mattias Lööv.

För ÖFK:s del är det dessutom högintressant om Östersundshem anser sig hitta oegentligheter som inte omfattas av åtalet och domen som nu meddelats.

Tidigare disciplinärenden mot klubben har stupat på preskription, alltså att anmälningarna kommit in för sent. Helt nya uppgifter ger en ny möjlighet att anmäla till Disciplinnämnden.

– Vi tittar också på det och i ett avseende utreds ett ärende just nu av polisen, förklarar Mattias Lööv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet