Hör Anneli Andersén om varför hon väljer att träna ÖFK flickor 15-16 år

Meriterad tränare till ÖFK:s nya satsning

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK drar igång ett lag för flickor 15-16 år. Tränaren, Anneli Andersén lämnar allsvenska Piteå  för Östersund- hon längtar hem.

Det finns nog många fotbollsbitna som minns Anneli Andersén i Opes eller Brunflos tröja. Sen blev det bland annat elitlaget Sunnanå, uppgifter i landslagssammanhang och senast assisterande tränare i allsvenska Piteå. Och hon kommer med Uefas tränarlicens i fickan.

– Det har varit mycket slitsamt den senaste tiden, säger Anneli Andersén. Nu ser jag fram emot att dra igång den här satsningen.

Anneli har hört att en del klubbar är kritiska till ÖFK:s val att satsa på ett lag för flickor 15-16 år. Det finns oro för att tappa spelare till ÖFK.

– Det finns planer på ratificering när det gäller jämlikhet i elitklubbar – att elitklubbar ska ha en damsatsning. Det tycker jag är bra för damfotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.