Hör hur Mikael Karlsson drabbades av covid

Mikael Karlsson i Kännåsen om sviterna av covid-19: ”Jag somnade på jobbmöten”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Karlsson i Kännåsen är förvånad över att han drabbades så hårt när covid-19 slog till. Han var tidigare frisk, jobbade och tränade. Nu var bara att gå till badrummet fyra meter bort en kraftansträngning.

Mikael Karlsson hämtar sin dator på Eldrimner i Ås där han jobbar. Det är jobb hemifrån som gäller. Men månader av besvär har satt sina spår.

– Det går bättre nu, men jag kunde somna framför datorn under videomöten och jag kunde byta skärm och glömma vad jag höll på med.

Coronaviruset i Jämtlands län

Glömde bort siffror

Mikael Karlsson blev sjuk i april med långvarig hög feber. Det började lätta på riktigt först i novmember. Besvären med trötthet och  koncentrationssvårigheter är envisa.

– I somras skulle jag bygga en carport och märkte att det inte fungerade. Jag glömde bort siffror.

Mikael Karlsson kämpade på själv. Han fick ingen information om att det går att få hjälp hos Reabcentrum.

– Jag var hos hälsocentralen, men det var nog så nytt då.

Vill vaccinera sig

Mikael har tankar kring vaccinering.

– I julas hade jag antikroppar, men man vet inte hur länge det är så. Jag tänker ju på att vaccinera mig för detta vill jag inte vara med om igen. Gick jag på toaletten fyra meter så måste jag vila mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet