Ingången till Östersunds bibliotek. Foto: SVT

Pengarregn över Östersunds bibliotek och Kulturskolan

Publicerad

Biblioteket i Östersund har av Kulturrådet fått 2 miljoner kronor och Kulturskolan 900 000 kronor. Tanken är att stärka verksamheterna för att nå nya målgrupper.

Satsningen kommer att pågå under tre år och totalt har Kulturrådet 225 kronor att fördela runt om i landet per år. Tanken är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet.

– Vi har fått medel från Kulturrådet för att investera i en mindre biblioteksbuss så att vi kan öka vår verksamhet och nå nya målgrupper. Satsningen syftar till att öka tillgängligheten till bibliotekets verksamhet. Med en biblioteksbuss är det möjligt att nå områden långt från våra nuvarande bibliotekslokaler. Vi når dem som har svårt att komma till biblioteken, säger Maj Eriksson, bibliotekschef.

Anställer nya lärare

Kulturskolan i Östersund får i sin tur 900 000 kronor och kommer att satsa på att anställa en bild-, form- och designlärare.

– Vi kommer också att köpa in material till undervisningen i detta nya ämne. I intervjuer med barnen inom projektet Mer för fler var design något de verkligen efterfrågade, så vi är enormt glada att direkt kunna möta den efterfrågan, säger Frida Landgren, kulturskolechef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.