Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Smittskyddsläkare Annika Ersson konstaterar att länet har ett högt smittoläge och i klippet påminner hon vad som är viktigt att tänka på i nuläget. Foto: Lena Samuelson SVT

Minskat antal smittade förra veckan – men fortsatt hög smittonivå

Uppdaterad
Publicerad

Antalet covidsmittade minskade en aning förra veckan men smittoläget är trots det fortsatt högt. Det visar den senaste statistiken från region Jämtland Härjedalen. I klippet ovan slår smittskyddsläkare Annika Ersson fast en viktig rekommendation just nu.

Förra veckan märktes en liten minskning av antalet covidsmittade i länet. Antalet uppgick till 589 fall.

Det kan jämföras med veckan innan, vecka 14, när antalet nya fall av smittade uppgick till 621. Det var en ökning med 52 procent jämfört med vecka 13.

Efter rekordökningen förra veckan konstaterades smittoläget vara det högsta som förekommit så här långt under pandemin.

Från smittskyddets sida misstänker man att ökningen vecka 14 berodde på att folk umgåtts utanför sina ”bubblor” under påskledigheten.

Men nu uppvisas alltså en försiktig minskning, samtidigt som smittoläget är fortsatt allvarligt. Här kan du själv ta del av den senaste statistiken från region Jämtland Härjedalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer