Den dömde mannen har ringt nattetid till socialsekreteraren och läst in diverse hot på telefonsvararen. Foto: SVT arkiv

Misshandlade flickvän och hotade socialsekreterare

Publicerad

Mannen har flera gånger misshandlat sin före detta flickvän, bland annat genom att slå en flaska i huvudet och hugga en kniv i armen. Fängelsestraffet på ett år innefattar också hot mot en socialsekreterare.

I rätten menade mannen att han inte skulle dömas för hoten mot den socialsekreterare som handlagt hans ärende om ekonomiskt stöd. Anledningen skulle vara att hon i sitt jobb borde vara van vid hot.

Nattetid har han ringt till socialsekreteraren och på telefonsvarare framfört hotelser som: ”nu styr du upp det här annars jävlar så kommer jag att se till så att det går åt helvete” och ”när jag muckar då jävlar anamma ha ha, ojojoj ...”

Hot mot tjänsteman

Domstolen håller inte med om att socialsekreteraren måste tåla detta utan mannen döms för hot mot tjänsteman och får betala 5 000 i skadestånd.

Till förra flickvännen ska han betala närmare 40 000 i skadestånd. Förutom de händelser som nämns i ingressen döms han också för att ha slagit omkull henne. Han har även hotat samma kvinna med att han ska tända eld på hennes hus och dessutom komma och köra kniven i henne.

Fler fall

Mannen döms likaså för ett par andra fall av misshandel och olaga hot som riktats mot manliga kompisar till före detta flickvännen.

Rätten konstaterar att detta rör sig om återfall i likartad brottslighet och att allt annat än fängelsestraff är uteslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer