arkivbild centrala Sveg Foto: Sveg

Man misshandlade kvinna från hemtjänsten – åtalas

Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas vid Östersunds tingsrätt bland annat för att ha misshandlat en ung kvinna och för att ha hotat en man till livet. Det hela utspelade sig i oktober i Sveg.

En dag i oktober fick polisen larm om att någon kastade sten på bilar i Sveg. När polisen var ute och letade efter mannen upptäckte de en pågående misshandel inne på en gård i samhället.

Det var den misstänkte mannen som misshandlade en ung kvinna. Kvinnan som arbetar inom hemtjänsten skulle besöka en vårdtagare när hon upptäckte att den nu åtalade mannen var på besök. Kvinnan sade att hon skulle återkomma senare, men då kom den nu åtalade mannen efter henne och slog ner henne ute på gården. Han dunkade hennes huvud i marken och drog henne i håret, samtidigt som han skrek åt henne. Polisen stoppade misshandeln och grep mannen.

Hotade man till livet

En dryg månad senare, i början av december ska samme man ha sagt att han skulle skära halsen av en namngiven person i Sveg.

Den åtalade mannen erkänner att han misshandlat kvinnan och kastat sten på bilar. Däremot förnekar han att han skulle ha hotat någon till livet.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott och för att tidigare ha påstått att någon knivskurit honom utan att det var sant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.