Ena dagen fick mannen näsbenet avslaget, nästa dag misshandlades han med en kofot.(Bilden är en genrebild) Foto: SVT Arkiv

Misshandlades med kofot, fördes bort och rånades

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misshandlades med en kofot, tvingades in i en bil och innan han släpptes av rånades han. Det här framgår i ett åtal som just kommit.

Det är en hel liten bunt med åtalspunkter som lämnats in till tingsrätten. I lite olika konstellationen har de inblandade enligt åklagaren gjort sig skyldiga till brott som misshandel och häleri.

Allvarligast är utan tvekan en händelse som inleddes 13 november i fjol utanför Odenhallen. En man misshandlades svårt, han sparkades flera gånger när han låg ned och bland annat bröt han näsbenet av detta.

Hotades med kniv

Nästa dag eskalerade händelseutvecklingen. Då befann sig de inblandade i trakterna av Hackås. Det är inte solklart i vilken ordning olika händelser inträffat, men en av de nu åtalade ska ha hotat misshandeloffret från dagen innan genom att trycka en kniv mot hans mage och säga att han skulle hålla tyst – oklart om vad, men möjligen misshandeln natten innan.

På platsen ska han sedan ha misshandlats av fyra personer och en kofot har använts som till hygge. Med den misshandlades han över hela kroppen.

Gillrade fälla

Därefter ska mannen ha tvingats in i en bil och körts till vad som i åtalet beskrivs som en okänd plats i Jämtland. Där tvingade de av honom 2 000 kronor, en jacka och en mobiltelefon.

En femte man åtalas för medhjälp. Han ska lurat offret så att han hamnade i klorna på angriparna.

Åtalsrubrikerna i det här allvarligare momentet handlar om grov misshandel, olaga frihetsberövande och rån. Samtliga åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.