En av bilarna som var inblandade i lördagens trafikolycka utanför Svenstavik misstänks ha varit stulen, enligt polisen. Alternativt var den utlånad. Foto: TT

Försvunnen bil bakom krock utanför Svenstavik

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en av de bilar som var inblandade i helgens bilolycka utanför Svenstavik, Bergs kommun, varit stulen alternativt utlånad.

Det var när hemtjänstpersonal kom hem till en vårdtagare som de upptäckte att dennes bil var borta, och bilnycklarna likaså. Vårdtagaren kände inte till att den var borta.

Samma bil var senare inblandad i den trafikolycka på E45 under lördagen där fyra personer skadades. De två män som satt i den ena bilen misstänks ha varit alkohol- eller drogpåverkade och en anmälan om grov olovlig körning, grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik har upprättats.

Männen är födda på 70- och 80-talet och båda två är kända av polisen sedan tidigare.

Utredningar kvarstår

Polisinspektör Mikael Gruvelgård säger att det nu återstår att reda ut dels omständigheterna kring själva krocken, men även kring bilen. Det är oklart om den lånats ut eller blivit stulen.

– Angående det eventuella tillgreppet så måste man hålla förhör för att kunna gå vidare, säger Mikael Gruvelgård.

Fyra personer fördes till sjukhus efter krocken med lindriga till medelsvåra skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.