Foto: Johan Nilsson /TT

Misstänkt dieseltjuv greps av brottsoffer i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer misstänks ha brutit sig in i en bostad i Härjedalen och stulit diesel. Anmälaren tog upp jakten och kunde på egen hand gripa en misstänkt i väntan på polisen.

Två män har begärts anhållna misstänkta för brottet.

Det var under natten mellan fredag och lördag som en person boendes i Lillhärdal, Härjedalen, ringde till polisen och anmälde ett pågående inbrott i sin bostad. Personen som anmälde brottet ska ha sett en man lämna platsen till fots medan någon annan ska ha lämnat platsen med bil.

Anmälaren upptäckte att diesel var stulet och gav sig ut på egen hand för att leta efter gärningspersonerna.

– Han och en kompis gav sig ut och började leta, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Griper gärningsman

En stund senare påträffar anmälaren den misstänkta flyktbilen och griper en misstänkt gärningsman i väntan på polisen. När polispatrull kommer till platsen prövar de gripandet som sedan kvarstår.

– Det verkar ha varit ganska odramatiskt trots allt, säger Peder Jonsson.

Två anhållna

Senare under natten kan ytterligare en misstänkt gärningsperson gripas i närheten. Polisen har säkrat flera spår under natten och efter förhör beslutade jouråklagare att anhålla de två misstänkta männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.