Tingsrätten i Östersund fastslår att mannen skadat kvinnan och att skadorna varit livshotande. Mannen döms därför för försök till mord till tio års fängelse. Foto: SVT

Misstänkt för terroristbrott i Östersund – omhäktades idag

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för stämpling till terroristbrott omhäktades idag av Östersunds tingsrätt.

Den misstänkte har flyttats från Östersund och planen var att båda han, hans försvarare Linda Arnqvist och åklagaren Henrik Olin skulle medverka på videolänk men på grund av tekniska problem hos tingsrätten gick inte det.

Medverkade via telefon

En dryg halvtimme efter utsatt tid kom förhandlingarna igång och då var den misstänkte, advokaten och åklagaren uppkopplade via telefon. Åklagaren yrkade på att den misstänkte skulle vara fortsatt häktad. Detta motsatte sig den misstänkte och hävdade att han inte haft uppsåt till det han anklagas för.

Risk för att bevisa ska undanröjas

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar och strax efter klockan 11.00 meddelade rättens ordförande att den misstänkte ska vara fortsatt häktad.

Rätten anser att det finns risk för att han ska undanröja bevis och att det även finns en viss risk för att han ska avvika.

Han är på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott. Åtal ska vara väckt senast den 13 september.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.