Brottsplatsen är just nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt mordförsök har inträffat natten mot söndag i centrala Östersund. En person i 60-årsåldern är misstänkt och anhållen.

Det var vid 03:00-tiden som polisen beordrades ut till en lägenhet i centrala Östersund. När polisen kom fram till platsen fann man att en man i 60-årsåldern skadat en man i 50-årsåldern med kniv i samband med ett bråk.

Mannen fördes till sjukhus för vård

Den skadade mannen omhändertogs sedan av ambulanspersonal och fördes till sjukhus. Det är oklart hur hans skadeläge ser ut. Mannen i 60-årsåldern grips misstänkt för mordförsök. Han sitter nu anhållen och kan begäras häktad senast på onsdag.

Polisen håller förhör

Brottsplatsen är just nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Det blir förhör under dagen, förhoppningsvis kan vi förhöra den skadade och den misstänkte. Det var även fler personer på plats i lägenheten som vi ska förhöra, säger Peder Jonsson, RLC-befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.