Här vid ån i Svenstavik ska det misstänkta mordförsöket ha ägt rum. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Svenstavik

Uppdaterad
Publicerad

Det ska ha skett ett mordförsök vid ån i Svenstavik i Bergs kommun. En person är anhållen och utredningar med koppling till händelsen pågår vid flera platser.

Klockan 12 anträffades en person skadad vid ån i Svenstavik. Enligt polisen ska någon ha ringt in larmet, men inte den skadade personen själv. 

– Vi beordrade flera patruller till platsen och den personen har nu förts till sjukhus med ambulans, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen. 

En person gripen

Skadeläget är ännu oklart och polisen är förtegen om omständigheterna kring fallet. Men två timmar efter larmet,  strax efter 14.00, kunde en man gripas misstänkt för mordförsök. Detta skedde på en annan plats än där den skadade personen anträffades.

Efter att mannen förhörts, beslutade åklagare att anhålla mannen. Senast på måndag klockan 12 måste beslut tas om mannen ska begäras häktad.

– Initiala utredningsåtgärder pågår på flera platser i området med anknytning till händelsen. Mer än så kan jag inte säga. Vi har flera patruller på plats, säger Peder Jonsson.

I nuläget vill polisen inte gå ut med någon ytterligare information förrän förhör med de inblandade har genomförts.

– Vi håller på med inledande utredningsåtgärder och nu ska vi hålla ytterligare förhör och arbetar med spårsäkringar, säger Peder Jonsson.

Syns blodfläckar

På eftermiddagen var SVTs team på plats. Reporter Bengt Eriksson berättar att det syns lite blodfläckar i ett lusthus som står vid ån.

Bengt Eriksson pratade även med ett vittne som såg allt. Enligt vittnet ska först fyra personer först ha varit på platsen. Senare försvann två medan två yngre män var kvar. Enligt vittnet ska det ha varit en av dom som skadades och den andra som senare greps.

Finns det några poliser kvar på plats?

– Nej, det är helt tomt här nu, säger Bengt Eriksson.

Polisen söker vittnen

Senare på eftermiddagen berättade polisen att både den skadade och den misstänkta gärningsmannen är män under 25 år.

– Vi kan också berätta att en kniv ska ha använts, säger Peder Jonsson.

Polisen är också intresserade av vittnesmål.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med människor som kan ha sett något. Det skedde ju mitt i samhället så vi hopaps att det finns de som sett något som kan vara av intresse för oss. Om man tror det får man gärna ringa 11414, säger Peder Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.