– Så länge man kommer fram i tid och det flyter på smidigt så är det väl helt rätt väg att gå, säger Moa Lundgren om tågåkandet under Ski Tour 2020. Foto: SVT

Moa Lundgren om tågåkandet under Ski Tour: ”Helt rätt väg att gå”

Uppdaterad
Publicerad

I februari drar Ski Tour 2020 igång i Östersund. Touren marknadsförs som ett klimatsmart evenemang och skidåkarna kommer bland annat att åka tåg mellan de olika tävlingsorterna. Det är något som skidåkaren Moa Lundgren från Umeå, som med största sannolikhet kommer att delta i touren, ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

– Så länge man kommer fram i tid och det flyter på smidigt så är det väl helt rätt väg att gå, säger Moa Lundgren och fortsätter:

– Man har väl varit  med om några gånger när det har blivit inställt eller är rejält försenat, men det kan det bli med andra färdmedel också.

Fredagen den 14 februari invigs Ski Tour i Östersund och sedan är det tävlingar 15-16 februari innan touren fortsätter i Åre, Storlien-Meråker och Trondheim.

Se mer av intervjun med Moa Lundgren i klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.