Avstängd ett halvår

Modoforward stängs av sex månader

Uppdaterad
Publicerad

Modos ishockeyforward Edwin Hedberg, från Östersund, stängs av i sex månader för dopning, skriver aftonbladet.se

Hedberg lämnade ett dopningsprov med det förbjudna preparatet sibutramin i samband med SHL-matchen mot Brynäs den 8 februari. I slutet av april blev det uppdagat. Hedberg sade att han inte visste hur han fått i sig substansen, som vanligtvis finns i bantningsmedel, men ”stängde av sig själv” för att kunna räkna av tiden vid ett eventuellt straff. Riksidrottsförbundets dopningsnämnd har nu stängt av Hedberg under tiden 25 april-24 oktober.

Förmodligen kommer Hedberg att få behålla sitt kontrakt med Modo.

-Jag ser inga större problem med det. Om man har avtjänat sitt straff ska man inte straffas ytterligare. Men jag måste prata med hans agent och se hur vi går vidare. Det hänger lite på vad Edwin själv vill om han ska vara aktuell för Modo, säger klubbens general manager Per Svartvadet till aftonbladet.se.

RF:s beslut kan överklagas inom tre veckor. Enligt expressen.se kommer Hedberg att göra det.

-Vår klient kommer att omgående överklaga för att få ärendet korrekt prövat, säger hans agent Claes Elefalk till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.