Mona Modin Tjulin (S) ska ha kommit i konflikt med tjänstemän inom barn- och utbildningsförvaltningen och tvingas nu avgå från uppdraget i nämnden.

Mona Modin Tjulin (S) tvingas lämna barn- och utbildningsnämnden i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Mona Modin Tjulin, lämnar sitt uppdrag. Tjänstemän inom förvaltningen ska ha känt sig hotade av den socialdemokratiska politikern. Det uppger Östersundsposten.

– Jag är den första att beklaga om människor har kommit kläm, säger Mona Modin Tjulin till tidningen. Hon beskriver sig själv som en starkt engagerad och  drivande person.

Maria Nerpin, ordförande för socialdemokraterna i Östersund, säger till Östersundsposten att det bara fanns ett alternativ för Mona Modin Tjulin – att avgå.

Östersund

Mona Modin Tjulin skriver i ett sms till SVT Jämtland att hon avstår att kommentera saken, men poängterar att hon fortsätter som gruppledare och ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

”Styrkor blivit till svagheter”

Mona Modin Tjulin hänvisar till sin facebooksida med bland annat detta inlägg.

”I Barn- och utbildningsnämnden har det varit många tuffa ideologiska debatter, och flera väldigt svåra beslut. Mina styrkor har också blivit till svagheter, som gjort att jag inte har levt upp till mina egna förväntningar. Tyvärr har det gjort att även personal på förvaltningen kommit i kläm, och det beklagar jag. Jag tar också fullt ansvar för detta och väljer därför att kliva av uppdraget”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersund

Mer i ämnet