Dagen efter branden syntes det att delar av förrådsbyggnaden brunnit ner. Foto: SVT

Mordbrandsdömd överklagar sin dom till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som dömdes till två års fängelse samt utvisning i Östersunds tingsrätt efter att ha anlagt branden vid Grytans flyktingförläggningen överklagar nu sin dom till hovrätten.

Det var i slutet av juli som det brann i en förrådsbyggnad tillhörande organisationen Hej Främling vid Grytans flyktingförläggning.

En man i 25-årsåldern kunde snabbt gripas misstänkt för mordbranden. Mannen dömdes i början av oktober för mordbrand och flera fall av olaga hot till två års fängelse samt utvisning från Sverige med förbud att återvända till landet på tio år.

Yrkar på kortare fängelsestraff

På måndagen väljer mannen att genom sin advokat överklaga domen till Hovrätten för Nedre Norrland.

I överklagan till hovrätten skriver mannens advokat att fängelsestraffet för den dömda mannen borde kortas, samt att utvisningen borde ogillas.

Advokaten menar att mordbranden borde ses som mindre allvarlig eftersom det inte fanns någon risk för spridning eller fanns någon fara för människors liv eller hälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.