Malin Sahlin har pendlat åtta år. Foto: SVT

Utan nattåg försvåras Malins jobbpendling

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av april försvann de reguljära nattågen och det här har upprört många. En av de som tvingats anpassa sig är Malin Sahlin.

Mahlin Sahlin jobbar på Naturskyddsföreningen och har sin arbetsplats i Stockholm. Hon bor i Edsåsdalen i Åre kommun och har under åtta år pendlat med nattågen. Men i april slutade nattågen att gå, med undantag för ett antal turistsäsongsveckor.

Det här påverkar både turistnäringen och arbetspendlare anser Malin:

– I dag är det i princip omöjligt att arbetspendla till och från Jämtland när man har dragit in nattågen. I dag måste jag hoppa på tåget kl 15 på söndag eftermiddag och kommer ner till Stockholm på måndag kväll klockan 23.00 med ett byte. Tidigare klev jag på det söndag kväll och kom fram måndag morgon, säger Malin Sahlin.

Hoppas på ändring av SJ

På onsdagen har SJ varit i Östersund och diskuterat framtiden för nattågen. Med på mötet var bland annat företrädare från regionen. Och Malin Sahlin hoppas att SJ ändrar sig.

– Jag hoppas att SJ tittar på de effekter det här kommer att ha. Om man inte återgår till nattrafiken tror jag att folk kommer att flytta från länet, säger Malin Sahlin.

60 000 Namnunderskrifter

Svenska Turistföreningen har dragit igång kampanjen Rädda Nattågen och hittills har man fått in över 60 000 namnunderskrifter. Dessa kommer att överlämnas till politikerna under Almedalsveckan på Gotland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nattågen

Mer i ämnet