Företagarna Per-Åke och Ida berättar varför de är på Guldgalan Foto: SVT

Näringslivet firas med guldgala under torsdagen – företag prisas

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen arrangeras Guldgalan för 19:e gången i Östersund. 13 priser kommer att delas ut under dagen där många företag från länet har samlats för att nätverka och inspireras.

Guldgalan som för första gången arrangerades 2000 har vuxit sig allt större under åren och är idag Sveriges största näringslivsgala.

– Det är kul för att vi har varit förebilder för många andra galor runt om i Sverige, säger Andréa Wiktorsson som är projektledare på Guldgalan.

Inspirationsdag för företag

1400 personer är samlade på Storsjöteatern under dagen där priser som årets entreprenör, årets gröna guld och årets turistföretag bland annat delas ut. För de företagare som inte är nominerade i någon kategori ser man tillfälle för att mötas och prata med andra.

Under kvällen fortsätter festen på Frösöpark med artister och fler prisutdelningar. Två stycken som hänger med hela dagen är Ida och Per-Åke som berättar mer om varför de går på galan i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.