Göran Bergström, Douglas Forsberg, Marcus Strandh och Kalle Hamberg Foto: Privat

Norra Jämtlands Taxi får årets Tillgänglighetspris

Underlättar vardagen för många människor med funktionsvariationer.

˝Med sitt fina sätt att sprida glädje och trivsel bidrar Norra Jämtlands Taxi AB till att underlätta vardagen för många människor med funktionsvariationer”

Med den motiveringen fick Douglas Forsberg och hans kollegor på måndagsförmiddagen ta emot årets Tillgänglighetspris från Strömsunds kommun.

– Väldigt oväntat men såklart också väldigt roligt att vi får den här utmärkelsen. Det betyder mycket och är ett bra bevis på att vi har nöjda resenärer, säger vd:n Douglas Forsberg.

Norra Jämtlands Taxi AB fungerar som en gemensam beställningscentral och uppdragsgivare för ett antal mindre taxiföretag runt om i kommunen. Företaget utför allt från skolskjutsar till sjukresor och fjärdtjänst. Alla fordon är idag handikappanpassade.
– Ni har en bra vagnspark och en bra servicenivå. Därför har ni blivit nominerade till årets Tillgänglighetspris, sade tillgänglighetsrådets ordförande Göran Bergström under prisceremonin på måndagsförmiddagen.

Förra året återtog Strömsunds kommun ansvaret för färdtjänsten som tidigare låg hos Länstrafiken. I dag har 570 personer i kommunen färdtjänstbevis, det vill säga rätt till färdtjänst.
– Att köra taxi är ett väldigt givande arbete där man får möta många olika människor, allt från skolbarn till personer i behov av sjukresor eller färdtjänst. Ingen dag är den andra lik och man får möjlighet att hjälpa en annan människa. Det är viktigt, säger Marcus Strandh.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer