270 elever berörs när Norra skolan stänger under nästa vecka. Foto: SVT / Arkiv

Norra skolan i Sveg stängs efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Norra skolan i Sveg håller stängt nästa vecka med anledning av att flera elever på skolan har smittats av coronaviruset. 

Exakt hur många som har smittats är oklart men det handlar om minst 15 elever. Skolledningen har nu tillsammans med regionens smittskyddsläkare beslutat att hålla skolan stängd för att kartlägga och bromsa smittspridningen. 

Torsdag 15 april och fredag 16 april kommer alla elever och lärare att covid-testas. Totalt berörs 270 elever och 40 personer i personalen. Skulle fler elever eller personal visa sig bära på viruset kan perioden skolan håller stängt komma att förlängas.

– Vi måste göra allt vi kan för att stoppa smittan och det här är en del i det. Jag hoppas att eleverna kan komma tillbaka snart så att det här inte påverkar deras undervisning negativt men hur snart beror på vad testerna ger för resultat, säger Tina Hammargård, skolchef på Härjedalens kommun.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet