Foto: Dag W. Grundseth/TT

Norrman handlade i Storlien – polisanmäls av läkare

Uppdaterad
Publicerad

En norsk man som åkte över gränsen och besökte en affär i Storlien har polisanmälts då han inte satte sig själv i karantän då han återvände till Norge.

Det hela uppdagades när mannen själv berättade om sin resa till Storlien på sociala medier.

– Det här är en allvarlig sak, säger kommunöverläkaren Leif Vonen till NRK.

Coronapandemin

Det var i förra veckan som den nu anmälde mannen valde att köra in i Sverige när han såg att det inte fanns någon kontroll vid gränsen. Han besökte en affär i Storlien och några dagar senare besökte han ett köpcentrum i Trondheim. Han valde alltså att inte sitta i karantän och om detta berättade han på sociala medier.

Den anmälda mannen säger till NRK att han förstår att anmälan är gjord enligt regelboken, men han säger att om det är så farligt att åka in i Jämtland så borde det vara kontroll vid gränsen. Han säger också att han upplever att en del är släpphänta med smittskyddsreglerna i Norge när det gäller att hålla avstånd.

– Jag kände mig inte trygg på köpcentrat i Trondheim men i Storlien kände jag mig trygg, säger han till NRK.

Idag var polisen tillbaka igen vid gränsen mellan Tröndelag och Jämtland. Foto: Morten Andersen / NRK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet