Nu är värvningsbomben helt klar – Ravel Morrison presenterad som ÖFK:are

Publicerad

Han har varit här sedan i tisdags och, kan man gissa sig till, varit en av anledningarna till att ÖFK kört stängda träningar. Men på torsdagseftermiddagen var alla papper klara och Ravel Morrison kunde presenteras som ÖFK:s spelare.

Med tanke på att Morrison senast spelat fotboll i Italien och Mexiko, så kan man tänka sig att Ravel upplever förhållandena i Östersund som ... besvärande?

– Det var ju fruktansvärt kallt. Men å andra sidan var det alldeles för varmt i Mexiko, säger han.

Times på plats

Det var naturligtvis ett fullständigt lokalt mediauppställ när Ravel Morrison nu presenterades. Och dessutom faktiskt Times som gör ett reportage om det lite udda valet av ny klubb.

Vad är ditt intryck av laget så här långt?

– Jag är imponerad, här finns många bra spelare och det här ska bara bli kul, säger han.

I truppen finns många unga spelare som inte har lika stor erfarenhet som du. Vad tror du att du kan tillföra för dem?

– Det handlar om små saker i spelet men jag försöker visa de yngre killarna vad som är rätt och vad som är mindre bra.

I riktig matchform tycker han sig inte ännu vara. Men han konstaterar samtidigt att hela laget befinner sig i försäsong och han tycker inte att han ligger efter någon annan.

På bänken i helgen

Till helgens cupmatch mot Halmstad kommer han att finnas med i laguppställningen – men han kommer inte att starta. Å andra sidan gäller det att han snabbt kommer i toppform. Han har bara skrivit kontrakt till sista juni.

– Vad som händer i sommar vill jag inte prata om i dag. Nu spelar jag i Östersund och så får vi se vad det leder till, säger Ravel Morrison.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet