Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen byttes återigen hastighetsskyltarna ut på E45 genom länet. Foto: Fredrik Lundmark / SVT

Nu höjs hastigheterna på E45 igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera kommuner i länet överklagat Trafikverkets sänkning av hastigheten på E45 så byttes idag skyltarna tillbaka.

I december 2020 genomförde Trafikverket en hastighetssänkning på stora delar av E45 genom Jämtlands län – trots massiv kritik.

Motiveringen från Trafikverket handlade om trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Men både Region Jämtland Härjedalen samt flera kommuner i länet, däribland Berg, Härjedalen och Östersund, överklagade sänkningarna till regeringen, som rev upp beslutet.

Idag genomfördes återigen byte av hastighetsskyltarna på E45, denna gång tillbaka till den hastighet det var innan sänkningarna.

– Vi måste ju följa regeringens beslut, så idag höjdes hastigheten igen. Nu får vi tänka om och försöka hitta andra trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Det säger Helena Werre, samhällsplaneringschef på Trafikverket region mitt.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.