SVT:s Per Frost och Stefan Edlund sitter i det provisoriska kontrollrummet och väntar på de första älgarna. Foto: SVT

Nu har den över 400 timmar långa direktsändningen startat

Uppdaterad
Publicerad

I morse klockan 06.00 startade direktsändningen på SVT Play från Junsele, där vi ska kunna följa hur älgarna simmar över Ångermanälven för att ta sig till sommarens betesmarker. Det här är något som älgarna gjort i flera tusen år.

SVT sänder direkt – dygnet runt – från platsen. Du kan följa sändningen här på SVT Play. Förutom ett stort antal kameror, har man även drönare och en radiostyrd båt med kamera som ska följa älgarna. I ett hus vid stranden har man inrett ett kontrollrum där Per Frost och Stefan Edlund jobbar idag. Ännu klockan 09.00 hade inga älgar synts till.

– Nej, och det är heller inga förvarnade, säger Per.

”Linda Olofsson och Anders Lundin samlar ihop veckans händelser och berättar om skogens konung i tre direktsända program från älvstranden med start torsdag 17 april i SVT1”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Sändningen beräknas pågå till 3 maj.

Foto: SVT – arkivbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.