Ingela Gillberg, verksamhetschef för primärvården i Östersund och delaktig i regionens vaccinationsgrupp gläds över att man nu börjat vaccinera omsorgspersonal mot covid-19. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT

Nu har vaccinationen av omsorgspersonal inletts

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll i Jämtlands län har nu undersköterskor och personal inom hemtjänst fått sin första vaccindos. Planen är att ge den andra dosen om cirka tre veckor och att all omsorgspersonal, som tackat ja till sprutan, ska vara fullt vaccinerade i februari.  

I Östersunds kommun har cirka 200 av 2000 anställda vaccinerats mot Covid 19 under torsdagen och fredagen.

– Det är ett första steg och det känns väldigt positivt att vi är igång. Det här är ett historiskt ögonblick, säger Ingela Gillberg, verksamhetschef för primärvården i Östersund och delaktig i regionens vaccinationsgrupp.

Coronaviruset i Jämtlands län

Fått färre doser än väntat

Övriga kommuner i länet har kommit lika långt i vaccinationsprocessen som Östersund. Men huruvida vaccinationerna kommer att fortlöpa som planerat beror helt på hur det går med leveranserna av vaccin till regionen. Region Jämtland Härjedalen hade räknat med ytterligare 975 vaccindoser, som de var lovade till denna vecka, men de har inte kommit ännu.

-  Vi vet att de är på väg men vet tyvärr inte exakt när de kommer. Att inte alltid veta hur mycket vaccin vi får och när doserna kommer är vår största utmaning. När vi har vaccin så kommer vi att vaccinera och jag är stolt över att Region Jämtland hela tiden vaccinerar när vi har möjlighet till det, säger Gillberg      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet