Den här veckan får Region Jämtland-Härjedalen drygt 5 000 doser med covivaccin. Foto: SVT arkiv

Nu kan 70-75-åringarna boka tid för vaccinering i Jämtland Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Ni som är i åldrarna 70-75 – nu är det dags att kavla upp skjortärmen. Redan under onsdagen går det att beställa tid via telefon, 063-14 22 50, och från och med torsdagsmorgonen öppnar webbokningarna på 1177.se.

Nu har leveranserna av vaccin lossnat väsentligt. Under vecka 14 får Region Jämtland Härjedalen leveranser med 2 340 doser av Pfizers vaccin och 3 700 doser av Astra Zenecas.

Hittills har cirka 32 200 doser levererats till och med förra veckan, 21 101 personer har fått sin första dos och 8 567 har fått sin andra.

Ser man till Folkhälsomyndighetens övergripande plan är länet inne i Fas 2. Men den är ju uppdelad i mindre grupper och nu är det således dags för 70-75-åringarna.

Någon säker fortsättning kan inte regionen lova. Allt hänger på hur mycket vaccin som levereras. När det blir dags för nya grupper så annonseras det i ÖP och LT, på regionens hemsida, sociala medier samt via 1177.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet