ÖFK och Maxida Märak bjuder på en helkväll med samiska inslag. Foto: Bildbyrån/TT

Nu släpps biljetterna till ÖFK:s senaste kulturföreställning

Publicerad

Den 17 november kommer ÖFK uppträda tillsammans med rapparen och aktivisten Maxida Märak. På onsdagen släpptes biljetterna till ÖFK:s senaste kulturföreställning – en helkväll med samiska inslag.

Det har inte bara varit äventyr i Europa som speglat året för ÖFK. Som vanligt har de tagit sig an en kultursatsning, och detta året har båda spelarna och ÖFK:s medarbetare fått möjligheten att lära sig mer om samisk kultur.

– Årets tema är att lära oss mer om minoriteter och urfolk, och deras historia, kultur och förhållanden. Vi har valt att fördjupa oss i den samiska kulturen för att därigenom öka vår kunskap, förståelse samt tolerans, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Inte första kultursatsningen för ÖFK

ÖFK:s spelare och medarbetare kommer den 17 november uppträda tillsammans med Maxida Märak på Jamtlis stora scen och på onsdagen den 25 oktober släpptes biljetterna till föreställningen.

Tidigare år har ÖFK spelat teater, skrivit en bok och även dansat Svansjön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.