Foto: SVT

Ny chans att drop-in vaccinera sig i Östersund

Publicerad

På fredag den 23:e juli kommer regionen återigen erbjuda drop-in vaccinering på Stortorget i Östersund. Alla som är 18 år eller äldre och som inte tagit sin första dos vaccin kan komma.

För två veckor sedan erbjöd regionen drop-in vaccinering för första gången. Intresset visade sig vara väldigt stort med lång kö och väntan som följd. Antalet doser man förberett räckte inte länge och man tvingades stänga långt innan alla som köade fått något vaccin.

Nu är det alltså dags igen, och nu är man bättre förberedda menar Anita Secher, som är vaccinationsplanerare på Region Jämtland Härjedalen.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Det var lite för kort varsel förra gången och det är svårt att till exempel få fram personal så det räcker så här i semestertider. Dessutom visste vi inte riktigt hur stort intresset skulle vara. Denna gång är vi mer förberedda och kommer ha lite bättre kapacitet.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet