Lift för 125 miljoner i Åre

Publicerad

Samtidigt som skidsäsongen avslutas i Åre på onsdag så inleds förberedelser inför nästa säsong. Ökad konkurrens från bland annat Vemdalen gör nu att det i Åre investeras i nya liftar för 125 miljoner kronor.

Imorgon onsdag är det sista skiddagen i Åre. Då stänger liftarna för den här säsongen. Den här säsongen har varit den tredje bästa hittills, enligt Skistar. Men samtidigt minskar avstånden till konkurrenterna:

För trettonde året avslutas säsongen i Åre med Freeride-helg, men på grund av vädret har man fått flytta hopp-parken från skutan till lågzon. Här vid hotell Fjällgården har man avverkat så att en ny lift kan byggas, en av tre stolsliftar som ska vara klar till nästa säsong. En investering på 125 miljoner kronor.

– Dels så kräver våra gäster nya moderna liftar. Det andra är att vi vill vädersäkra lågzon. Vi vet att Åre har en fantastisk högzon, som också ibland är väderutsatt, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef Åre.

Åre har länge varit dominerande i fjällvärlden, men nu börjar man få konkurrens från Vemdalen.

– Åre är fortfarande större, men Vemdalen har genom de senaste årens satsningar börjat närma sig Åre. Det är fantastiskt roligt, säger Niclas Sjögren Berg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer