Mannen misstänks ha försökt sälja en kalashnikov. Försöket avslöjades i en sms-konversation på en mobiltelefon. Bilden är ett montage. Foto: Jonathan Mallard, Wikimedia Commons och Maria Harning, SVT

Ny person misstänkt för grovt vapenbrott

Publicerad

En man i 30-årsåldern i länet är misstänkt för grovt vapenbrott. Han misstänks ha försökt sälja en kalashnikov. Den man som tidigare var misstänkt för brottet är avskriven.

Det var i samband med att en person greps, misstänkt för att ha slangat diesel och för stölder, som polisen fattade misstankar om grovt vapenbrott. I den gripne mannens telefon fanns en sms-konversation med bilder på en kalashnikov. Mannen misstänktes ha försökt sälja vapnet.

Mannen anhölls av åklagare men släpptes under torsdagseftermiddagen efter beslut av åklagare.

– Efter att vi fått konversationen översatt står det klart att den mannen inte längre är misstänkt, säger Kajsa Starlander, åklagare till SVT Nyheter Jämtland.

I stället är en annan man misstänkt för brottet. Det rör sig om en man född i början av 90-talet, också bosatt i länet.

– Mannen är hörd och delgiven misstanke om grovt vapenbrott, säger Kajsa Starlander. Men han är inte frihetsberövad.

Om vapnet som bjöds ut till försäljning finns i länet är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.