Maj-Lis Eriksson och Erica Jansson fick jobb när nya näringsidkare kom till byn

Tomma lokaler i Änge fick hyresgäster – då fick Maj-Lis och Erica jobb

Uppdaterad
Publicerad

Affärslokalerna i Änge har stått  tomma länge, men nu har både cafét och tandläkarmottagningen återuppstått efter många år. Maj-Lis Eriksson och Erica Jansson har fått jobb hos varsin ny arbetsgivare

Offerdal låter tala om sig. Inflyttarprojektet i Kaxås har väckt uppmärksamhet och satsningar sker bland annat i skidområdet Almåsa och hos Änge chark. Och nu sker alltså saker mitt i Änge.

– Det känns som det händer mycket i Offerdal nu, säger Maj-Lis Eriksson.

Maj-Lis Eriksson jobbade på Folktandvården i Änge tills den la ner och det blev förflyttning till Krokom. Nu ska en  privat tandläkarmottagning öppna i en av de tomma lokalerna.

– Det bllir roligt att få arbeta som tandsköterska här igen, säger Maj-Lis Eriksson.

Granne med tandläkaren jobbar Erica Jansson som flyttat från Hallen till Änge för att arbeta på det nya Fjällkonditoriet,

– Det är många som berättar att det var ett café här för länge sedan, säger hon.

Offerdalingarna Daniel Vesterberg och Maritha Svedberg är övertygade om att både cafét och tandläkarmottagningen kan få fler att flytta till bygden.

– Det är viktigt för skolan, hälsocentralen och affärerna, säger Maritha Svedberg som bor i Änge.

I Änge finns högstadieskola, kommunkontor, bibliotek, bad och medlemsägd hälsocentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.