Amir Azrafshan berättar om vad som fick honom att tacka ja till jobbet som ÖFK:s tränare och vad som utmärker honom som tränare. Foto: SVT

Nya ÖFK-tränaren hade första träningen med laget

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan presenterades division 4-tränaren Amir Azrafshan som ny tränare i Östersunds FK. På tisdagen gjorde han sin första träning med laget.

Hoppet från division 4 till Allsvenskan är inget som Amir Azrafshan ser som något negativt.

– Det viktiga för mig är att få utveckla verksamheten och fotbollsspelarna – och göra det under en lång period. De ingredienserna finns här och fanns där jag var senast.

Att han saknar en pro-licens som krävs för att vara huvudtränare i Allsvenskan ser inte klubben som ett problem. Assisterande tränaren Pero Kapcevic tar över uppdraget som huvudtränare tills dess att Azrafshan påbörjat utbildningen.

I klippet berättar Azrafshan om vad som fick honom att tacka ja till jobbet som ÖFK:s tränare och vad som utmärker honom som tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.