Foto: Bildbyrån

Nya uppgifter om ÖFK:s ekonomi

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Sportbladet stryker Östersunds FK det omdiskuterade sponsoravtalet från resultat- och balansräkningen.
– Vi kan heller inte kommentera det eftersom årsredovisningen inte är färdig ännu, säger ÖFK:s presstalesperson Niclas Lidström.

Sportbladet publicerade inatt uppgifter om att allsvenska Östersunds FK ändrar i sin resultat- och balansräkning för år 2019. Det omstridda sponsoravtalet stryks och då väntas föreningen göra ett minusresultat på 40 miljoner kronor för förra året istället för 18,5 miljoner.

Det är oklart vad det här kan få för konsekvenser.

ÖFK kommenterar inte uppgifterna

Östersunds FK har årsmöte den 12 mars. SVT Jämtland har sökt ansvariga inom Östersunds FK.

Strax efter klockan åtta får SVT kontakt med ÖFKs presstalesperson Niclas Lidström. Han uppger att de inte kommer kommentera uppgifterna i Aftonbladet.

– Vi kan heller inte kommentera det eftersom årsredovisningen inte är färdig ännu, säger han.

Enligt honom kommer årsredovisningen bli klar det närmaste dygnet. Natten mot torsdagen ska den skickas in. Eventuellt ska ÖFK kunna berätta om den i morgon, uppger Niclas Lidström.

Diskussioner pågår med Cypern-bolaget

De senaste dagarna har det varit mycket medial bevakning kring just det avtal som ska finnas mellan ÖFK och det Cypern-baserade bolaget Puls8 Ltd.

Enligt Niclas Lidström är det en pågående diskussion och förhandling mellan parterna. I övrigt har han inga mer kommentarer kring det i dagsläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer