På Tåsjögården har ett skärmtak med tillhörande utemöbler ställts upp. Foto: Strömsund kommun

Nya uteplatser på äldreboenden i Strömsunds kommun

Publicerad

Under året har Strömsunds kommun rustat upp utemiljöerna på de särskilda boendena i kommunen.

– Det uppskattas att kunna vara ute på ett lättare sätt. Det går att anordna uteaktiviteter eller bara sitta och fika i solen, säger Karin Näsmark (S), ordförande i socialnämnden.

Upprustningen innebär bland annat att det har byggts skärmtak, staket och jämnat ut marken på gångvägarna, så det ska underlätta att ta sig fram med rullstol eller rullator. I närheten av de nya uteplatserna har förråd och boule-spel också kommit på plats.

– Ett önskemål har varit att det ska finnas skydd mot solen, eftersom de äldre är lite skörare mot värmen. Vi tror att det blir ett lyft för dem som bor i de särskilda boenden och deras anhöriga, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Satsning för miljonbelopp

Satsningen har kostat kommunen totalt tre miljoner kronor. Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden betonar hur betydelsefull satsningen är.

– En bra utemiljö är väldigt viktigt, därför satsade vi tre miljoner kronor på detta. Det ska kännas lätt och tryggt att komma ut när man vill, även när man är äldre, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.