Nystart för kritiserad vindkraftspark

Uppdaterad
Publicerad

Vindkraftsbolaget Triventus har varit under rekonstruktion, men bolaget har nu fått nya ägare som vill bygga parken.

Det är Eolus Vind och fonden Sustainable som är de nya storägarna till det som finns kvar av Triventus. På Eolus Vind tror man på en fortsättning av projektet Dalåsen, med 60 vindkraftverk.

– Det är ju att av de projekt i Triventus portfölj som vi tycker är väldigt intressant och vi gärna vill vara med att utveckla mot en realisering, säger Eolus Vinds VD Per Witalisson.

– Det kan ge ett stort bidrag till ny vindkraftsproduktion.

Det är resterna av Triventus som nu kommer att fortsätta att drivas som ett eget bolag. Eolus Vind betalade bara fem miljoner för 49 procent av Triventus.

Det finns ett stort motstånd i Bydalsfjällen mot planerna, eftersom det ligger nära turistdestinationerna, inte minst Gräftåvallen. Dessutom kommer snurrorna att synas milsvinda omkring i Storsjöbygden och avteckna sig som en fond mot fjällvärlden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.