Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alf Lundin, Ann Louise Algotsson och Lars Andersson är tre av kandidaterna till det nystartade Nya Bergspartiet. Foto: Fredrik Eliasson/ SVT

Nytt parti ställer upp i valet i Bergs kommun

Publicerad

Nya Bergspartiet är namnet på ett nystartat parti i Bergs kommun. I våras skickade man in sin valförklaring och nu finns ett antal namn på listan. En del är kända Bergspolitiker och andra helt nya.

Till de som minns Bergspartiet, som upphörde 2016, vill Lars Andersson, tidigare vänsterpartist, vara tydlig med att likheterna stannar vid namnet.

– Det var lättare att dra igång ett parti som redan fanns. Men det är viktigt att säga att vi är ett helt nytt part med ny inriktning och nya människor, säger Lars Andersson som tagit initiativet till att starta partiet.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Varken höger eller vänster

Han vill inte placera partiet någonstans på höger-vänster-skalan utan menar att det handlar om att partiet ska göra vad som krävs för att gynna kommuninvånarna.

Bland de sakfrågor man vill lyfta finns bland annat miljöfrågor. Man vill hålla motståndet till en vanadin-gruva vid liv och man är kritisk till fiskodlingar i Storsjön. Men även villkoren för kommunanställda står högt på agendan.

– Man behöver lyssna mer på personalen och man måste skapa trygga anställningar så att folk kan bo kvar, säger Ann Louise Algotsson som är en av de valbara kandidaterna till höstens kommunval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet