Tiotusentals orienterare och besökare väntas komma till Åre kommun under O-ringen. Foto: Arkivbild, SVT

O-Ringen i Åre flyttas fram ytterligare ett år

Uppdaterad
Publicerad

Att sommarens O-ringentävlingar i Uppsala flyttas fram ett år, leder till att även Åres värdskap för orienteringstävlingen flyttas fram till 2023.

I sommar skulle egentligen Åre kommun ha invaderats av tusentals orienterare. Men coronapandemin ställer till det. När O-ringen i Uppsala 2020 ställdes in, blev Årearrangemanget framflyttat till 2022. När tävlingen inte går att genomföra i Uppsala den här sommaren heller utan flyttas fram till 2022 blir det en dominoeffekt som flyttar fram Åres värdskap till 2023.

Inställt två år i rad

Coronapandemin har medfört att arrangemanget ställts in två år i rad.

– Vid ungefär samma tidpunkt som i fjol tvingas vi återigen konstatera att festen i Uppsala måste skjutas ett år framåt i tiden. Att ställa in ännu en gång känns jättetråkigt, men i rådande situation ser vi inget alternativ. O-Ringen har haft en kontinuerlig dialog med smittskyddet i Uppsala och det senaste beskedet är tydligt: det är inte längre realistiskt att hoppas på arrangemang av O-Ringens storlek till sommaren, säger O-Ringens ordförande Linda Take i ett pressmeddelande.

9000 personer hade hunnit anmäla sig till sommarens tävlingar i Uppsala.

I videon kan du se var etapperna är tänkta att gå när det väl blir Åres tur att arrangera:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.