Foto: Räddningstjänsten

Ödehus övertändes – gick inte att rädda

Uppdaterad
Publicerad

Ett ödehus har totalförstörts och brunnit ned till grunden i Strand utanför Strömsund. Räddningstjänsten har varit på plats för att bekämpa och kontrollera branden under hela natten.

Klockan var 22.48 på lördagskvällen när larmet om branden kom in till SOS alarm. Räddningstjänstens styrkor från både Strömsund och Hammerdal larmades till platsen.

– När vi kom dit försökte vi släcka branden, men det brann så pass mycket att byggnaden inte skulle gå att rädda så byggnaden fick brinna ned under kontrollerade former, säger Henrik Jönsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Arbetade ända in på morgonkvisten

Räddningstjänstens arbete bestod i stället av att bekämpa branden för att minska spridningsrisken.

– Det fanns andra byggnader i närheten, så vi har arbetat med att dämpa branden, säger Jönsson.

Enligt honom ska byggnaden ha varit ett ödehus där ingen person bodde. Ägarna ska ha blivit informerade om branden. Räddningstjänstens arbete avslutades under morgonkvisten, men än vet man inte vad som orsakat att branden uppstod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.