De har mörkat beslutet, menar föräldrar till elever på Odenslundsskolan

Odenslundsskolans föräldrar kräver omtag av skolbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Det var mangrann uppställning när föräldrar till elever på Odenslundsskolan protesterade mot att skolans elever flyttas runt när Lugnviksskolan ska byggas om.

När Lugnviksskolan ska byggas om töms Odenslundsskolan. De yngre eleverna på Odenslundsskolan flyttas till Norra skolan och de äldre till Parkskolan.

– Elever kan tvingas byta skola fyra gånger, det är inte okey, säger Cecilia Olsson. Till exempel de elever som valt Odenslundsskolan när körfältsskolan la ner.

Skolrenoveringar i Östersund

Föräldrarna är bestämda – de anser att politikerna tagit beslut utan dialog. De vill inte acceptera att flyttkarusellen involverar så många skolor.

– Politikerna måste ge tillbaka uppdraget till tjänstemännen så de får göra en ny utredning, säger Bo Wagenius. Det har gått alldeles för snabbt. De har mörkat att det är så många elever som berörs.

– De har helt enkelt kört över oss, säger Cecilia Olsson.

Bo Wagenius anser att föräldrar och skolpersonal inte fått information under resans gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolrenoveringar i Östersund

Mer i ämnet