ÖIK:s tränare Kjell-Åke Andersson på rinken Foto: SVT

Det blir inget kval för ÖIK

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Ishockeyklubb förlorade den avgörande matchen mot Hudiksvall som därmed kniper kvalplatsen till hockeyallsvenskan.

Lagen möttes i tisdags, och ÖIK hade i mitten av matchen en ledning med 2-0. Men Hudiksvall kunde jaga i kapp och i sudden death förlorade ÖIK.

Playoffen spelas i bäst av tre matcher och i potten ligger ett kval till hockeyallsvenskan. Första matchen vanns  alltså av Hudiksvall.

Vinna eller försvinna. Det var vad som gällde för Östersunds Ishockeyklubb på fredagskvällen och Östersunds Ishockeyklubb vann den viktiga playoff-matchen mot Hudiksvall med 5 – 1.

– Vi har ju alla möjligheter och måste vinna två matcher för att gå vidare, sa Kjell-Åke Andersson tränare i Östersunds IK inför fredagsmatchen.

Det skulle bli en tredje avgörande match som spelades på lördagen i Östersund.

Hudiksvall vann den dramatiska matchen som slutade 3-2 till Hudiksvall som därmed går vidare till kvalserien till allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.