Fans på hugget innan matchstart. Foto: SVT /Fredrik Lundmark

Se bilderna från publikhaven på torget och arenan

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK spelade ikväll en ödesmatch – igen. Som vanligt slöt fansen upp mangrant – både på arenan och framför storbildsskärmen på stortorget. Och de blev inte besvikna.

På vägen mot Europa League besegrade de mot alla odds först turkiska Galatasaray och sedan Luxemburgs Fola Esch. Och i kväll vann de med 2-0 mot grekiska PAOK och är därmed klara för Europa League.

Fans på hugget innan matchstart. Foto: SVT /Fredrik Lundmark
ÖFK i Europa League

Grekerna vann den första matchen och ÖFK var tvugna att vinna returen med minst två mål för att gå vidare. Vilket var precis vad de gjorde hemma på Jämtkraft Arena. Matchen visades också på storbild på Stortorget i Östersund.

Stortorget började fyllas redan innan match. Foto: SVT/ Bengterik Busk

Drömscenariot att ÖFK höll nollan och även gjorde två mål, blev ett faktum inför en extatisk hemmapublik.

LÄS MER: Normal polisbevakning runt matchen

Åskådare på stortorget kollar på ÖFK – PAOK FC. Foto: SVT/ Bengterik Busk

Europa League är en klubblagsturnering där 190 lag deltog från början. Efter play off är det dags för gruppspel och sedan slutspel. Finalen spelas i Lyon i Frankrike den 16 maj nästa år.

Foto: SVT/ Fredrik Lundmark

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet